Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda kuvvet komutanlığı bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde çok sayıda subay istihdam etmektedir.

Subaylar görev yeri, hizmet süresi rütbesi, eşinin çalışma durumu ve çocuğunun olup olmama yaş durumuna göre maaş almaktadır. Peki ordu mensubu subaylara rütbelere göre ne kadar maaş almaktadır. Subay nasıl olunur.

SUBAY NASIL OLUNUR

Subay olmak için adayların kuvvet komutanlıklaarı tarafından yayımlanan ilanları incelemesi gerekmektedir. Bu ilanlar için adaylar İşin Olsa sitemizi anlık olarak takip edebilir. Yine subay olmak için Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımı yapmaktadır. Subay öğrencisi alımına en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilmekte olup adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmiş olması gerekmektedir.

RÜTBELERE GÖRE SUBAY MAAŞI

Subaylara rütbelere ve hizmetlerine göre maaş almaktadır. En düşük subay üniversiteyi bitirmiş ve yedek subay olarak istihdam eden asteğmenlerin maaşıdır. Asteğmenlerin maaşı son zam ile ortalama 3 bin 800 liradan başlamaktadır. Rütbelere göre 200 - 400 liralık farklar ile üsteğmen 4 bin, yüzbaşı 4 bin 300, bin başı 4 bin 700, yarbay 5 bin 400, albay 6 bin lira civarında maaş almaktadır.

Ancak subay maaşları hizmet süresi, hizmet verdiği kuvvet komutanlığı, aile durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

KIDEMLERE GÖRE ASTSUBAY MAAŞI
ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim