Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi açık pozisyonları için her sene yeni sözleşmeli personel, memur alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor.

PTT tarafından yeni yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında dağıtıcı personel, gişe memuru ve büro memuru görevlisi pozisyonları için personel alımı yapıldığı görülmektedir. Peki PTT gişe memuru ve büro memuru görevleri mesai saatleri nedir, maaşları ne kadar.

GÖREV DETAYLARI

PTT bünyesinde istihdam etmekte olan gişe memuru ve büro memuru personelleri atanmış oldukları şubede masa başında çalışmaktadır. Şubeye gelen vatandaşların yapmak istedikleri işlemleri yerine getirmek ile yükümlü olan gişe ve büro görevlisi personelleri belirli görev süresini doldurduktan sonra Türkiye'nin farklı illerine atamalarını isteyebilmektedir.

MESAİ SAATLERİ

PTT bünyesinde ki gişe memuru ve büro memurlarının çalışma mesai saatleri farklıdır. Örneğin çok fazla müşterisi bulunmayan bölgelerde ki PTT memurları sabah 08.00 veya 08.30'da ilgili şubeyi açmakta ve akşam ise 16.30'da şubeyi kapatmaktadır.

MAAŞLAR

PTT bünyesinde çalışan gişe memuru ve büro memuru personelleri ortalama olarak 3 bin lira civarında maaş almaktadır. Bu tutar çalışılan bölge ve bölgenin çalışma yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

TÜM MEMUR İLANLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ
DİĞER MESLEK MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim