Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde Türkiye geneli 15 bin - 20 bin civarında dağıtıcı personeli görev yapmakta olup yeni memur alımlarında dağıtıcı pozisyonu için de çokça kadro ayrılmaktadır.

Dağıtıcı pozisyonuna yoğun rağbet görüldüğü için pek çok aday ikinci bir üniversite okuyarak PTT'nin dağıtıcı pozisyonuna müracaat etmek istemektedir. Peki dağıtıcı 2018 yılı maaşı ne kadar oldu, dağıtıcı mesai saatleri çalışması süresi ve görevleri nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak PTT dağıtıcı memuru maaşı ve diğer detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

PTT DAĞITICI 2018 MAAŞI NE KADAR?

2018 yılına girilmesi ile tüm kadrolu ve sözleşmeli personellerin maaşlarına zam yapıldı. Yeni zamlar ile birlikte Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı personellerin 2018 yılı maaşı 3 bin lira civarına kadar yükseldi. Peki dağıtıcı personellerinin çalışma süresi ile görevleri nelerdir?

MESAİ SAATİ ve GÖREVLERİ NEDİR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı personellerin yaya, motorsiklet ya da araç ile şehir içinde posta, kurye dağıtımı gerçekleştirmekte olup genel olarak mesai saatleri 08.00, 08.30'dan başlayarak 17.30, 18.30'a kadar değişmektedir. Mesai saatleri şubelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim