Ülkemizde de giderek yaygınlaşan meslekler arasında yer almakta olan psikologların değeri gün geçtikçe artıyor. Bilindiği gibi üniversitelerin psikoloji ile alakalı dallarından mezun olan adaylar psikolog olmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yüksek puan alan psikologlar kamuda istihdam ederken KPSS'den yeterli puanı alamayanlar ise özel sektörde istihdam etmektedir.

Peki kamuda ve özel sektörde istihdam etmekte olan psikologların maaşları ne kadar? Psikolog maaşları 2023 yılında ne kadar oldu?

Psikolog Maaşları ne Kadar?

Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmekte olan psikologlar genel olarak en düşük 12 bin 500 - 13 bin 500 civarı maaş aldığı bilinmektedir. Çalışılan kurumlara göre psikologların maaşlarında değişiklik olabilir.

Özel sektörde ise başka psikologların kliniklerinde görev yapmakta olan psikologların maaşları 9 bin liradan başlamakta ve 20 bin lira civarına kadar yükseltmektedir.

Kamuda Hizmet Yılına Göre Psikolog Maaşları:

  • a) 5 yıldan az olanlar 12.393,64 TL
  • b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 12.551,57 TL
  • c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 12.802,15 TL
  • d) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 13.164,18 TL
  • e) 20 Yıldan Fazla Olanlar 13.628,50 TL

Klinik Açma İmkanı

Psikolog mesleğine sahip olan adayların kamu ve özel sektörde istihdam edebilme şansı olduğu gibi yine açacakları klinikler de kendilerini kanıtlamaları ile psikolojik tedavi görmek isteyen adayları tedavi edebilir ve seans başı ücret alabilir. Seans başı psikologlarfarklı ücretler alarak kendi açacakları klinik sayesinde daha fazla ücret kazanabilirler. Tabi bunun için psikoloğun kendini tanıtması gerekmektedir.

Psikolog Olma Şartları nedir?

  • Fakültelerin Psikoloji bölümünden mezun olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında Psikolog pozisyonunda halen görev yapıyor olmamak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında Psikolog pozisyonunda çalışmakta iken sözleşmenin fesih edilmesi durumunda bir yıllık bekleme süresini son başvuru tarihi itibarıyla doldurmuş olmak.

Bakanlıklara Psikolog Alımları Devam Ediyor!

Kamu sektöründe hizmet vermek isteyenler öncelikle Bakanlıkların ilanlarını takip ediyor. Bu yönde Bakanlıklarda ilan yayımlamaya devam ederkenalmlara ilişikin ilanları aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TÜM PSİKOLOG ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim