Türkiye'nin bilindiği üzere 81 ilinde üniversite bulunmaktadır. Her üniversite yüzlerce araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör istihdam etmektedir. Peki profesör maaşları 2017 yılında ne kadar oldu?

Bilindiği üzere üniversitelerde profesör olmak oldukça zordur. Profesör olmak için adayın yüksek lisans, doktora gibi eğitim seviyelerini geçmiş olması ve çok sayıda tez sahibi olması gerekmektedir. Üstelik profesör adayının tezinin yerli değil yurt dışı yayın yapmakta olan dergilerde de tezlerinin yayımlanmış olması gerekmektedir. Ancak bu adımları gerçekleştiren adaylar profesör olarak göreve başlamaktadır.

PROFESÖR MAAŞLARI

Üniversitelerde görev yapmakta olan profesörlerin maaşlarına bakıldığında 7 bin 500 liraya yakın maaş aldıkları görülmektedir. Tabi bu maaş tutarı üniversiteden üniversiteye, profesörün görevlerine başarılarına ve derse girmiş olduğu sınıf, öğrenci sayısına göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Yine profesörün çalıştığı okulun dört yıllık olması ya da iki yıllık bir meslek yüksek okulu olmasına göre de değişiklik gösterdiği görülüyor. Ancak ortalama profesör maaşının 7 bin 500 lira olduğu belirtilmektedir. Fakat bilindiği üzere profesör olmak oldukça zordur ve konu hakkında en iyilerden bir tanesinin olunması gerekmektedir ki adayın bir tezinin yurt dışı tüm dünya da yayın yapan bir bilimsel dergide yayımlanması oldukça başarılı ve güç bir durumdur.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim