Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde bilindiği üzere binlerce postacı (dağıtıcı) kadrosunda personel istihdam etmektedir. Eski dönemlerde lise mezunları dağıtıcı yani postacı kadroları için alımlarda müracaat edebilmekteydi ancak yeni alımlarda artık adayların önlisans mezunu olması gerektiği belirtildi.

Buna göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin alım yaptığı postacı - dağıtıcı pozisyonuna adayın başvuru yapabilmesi için önlisans mezunu olması gerektiği gibi yine a2 ehliyeti ile b ehliyetinin bulunması gerekmektedir. Peki önlisans mezunu postacı - dağıtıcı memuru ne kadar maaş alıyor? Postacı - dağıtıcı maaşları ne kadar 2017 yılında.

POSTACI MAAŞLARI

Buna göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde istihdam etmekte olan postacı (dağıtıcı) pozisyonunda ki personel ortalama 2 bin 500 - 3 bin lira civarı maaş almaktadır. Bu maaşlar personelin görev hizmet süresine göre değişiklik göstermektedir.

Bilindiği gibi postacı (dağıtıcı) pozisyonlarında istihdam etmekte olan personeller gelen kargo veya kuryeleri PTT araçları, motorbisikletleri ile ya da yaya olarak dağıtmaktadır. Bu personellerde normal memurların mesai saatleri gibi çalışmakta olup yaya olarak mektup ve ağır olmayan gönderileri dağıtan personeller sorumlu oldukları mahallelerde dolaşmakta ve dağıtımlarını bu mahallelerde gerçekleştirmektedir.