İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'den her sene on binlerce öğrenci mezun olarak polis olarak görev yapmaktadır. Bu adaylara her ay devlet maaş vermektedir.

Lisans ile ön lisans mezunu adayların başvuru yapabildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e her sene ortalama en az 10 bin kişilik öğrenci alımları yapılmaktadır. Peki POMEM mezunu polis maaşları ne kadar? POMEM'den mezun olan polisler ne kadar maaş almaktadır? İşin Olsa ekibi olarak POMEM polis maaşlarını sizler için açıklıyoruz.

POMEM MEZUNU POLİS MAAŞLARI

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e sadece ön lisans ile lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmekte olup ilgili adaylar üniversite mezunu olduğu için daha yüksek maaş almaktadır. Buna göre yeni POMEM'den mezun olmuş aday ortalama 4 bin 500 liradan başlayan maaş ile görevini sürdürmektedir.

Tabi tüm POMEM mezunları 4 bin 500 lira maaş ile göreve başlamaz. Çünkü POMEM içinde de adaylar sınıflara ayrılır. Örneğin çevik kuvvet, asayiş, trafik polisi, Polis Özel Harekat vb. gibi sınıflara adaylar ayrılır ve adaylar ayrılmış oldukları sınıflara göre ek ödeme almaktadır. Fakat genel olarak 4 bin 500 liradan başlayan ücretler ile adaylar işe başlar.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim