İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çok sayıda personel bulunmaktadır. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için aralıklarla Polis Akademisi Başkanlığı ilanlar yayımlamakta ve polis öğrencisi alımlarına devam etmektedir.

Şu aralar Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere Polis Özel Harekat PÖH sınıfında bulunan personel sayısını artırmak istiyor ve PÖH personelleri için bu sene bir ilanın kamuoyuna durulması beklenmektedir. Peki Polis Özel Harekat PÖH doğu ile batı görevlerinde ne kadar maaş alıyor?

DOĞU ve BATI GÖREVİNE GÖRE MAAŞLAR

Polis Özel Harekat PÖH personelleri görev yaptığı bölgesine göre maaş almaktadır. Yani personeller doğu illerinde batı illerine göre daha yüksek maaş almaktadır. Çünkü doğu illerinde görevler daha sıkı ve daha zordur. Buna göre batı illerinde görev yapan Polis Özel Harekat PÖH personelleri ortalama 4 bin 800 - 5 bin lira civarında maaş almaktadır.

Peki Polis Özel Harekat PÖH personelleri Doğu illerinde ne kadar maaş almaktadır. Doğu illerinde ki maaşlar daha yüksektir. Öyle ki bu tutarlar 5 bin 250 - 6 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Tabi maaş tutarlarına kıdem ve tazminatlar da etki yapmaktadır. Doğu illerinde görevlerden dolayı daha fazla maaş veriliyor.

Editör: TE Bilisim