Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde özel eğitim almış, terörle mücadele, uyuşturucu ve yasa dışı iş çeviren şebekeler konusunda deneyimli çok sayıda Polis Özel Harekat PÖH personeli bulunmaktadır. PÖH personelleri genel olarak Doğu illerinde ve batıda ise büyük şehirlerde bulunmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Özel Harekat PÖH personelleri doğu ve batı illerinde farklı maaşlar alabilmektedir. Peki doğu illerinde ve batı illerinde PÖH personelleri ne kadar maaş almaktadır.

BATI İLLERİNDE PÖH MAAŞLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ki Polis Özel Harekat PÖH personelleri tüm batı illerinde bulunmamaktadır. Sadece büyük şehirlerde bulunan PÖH personelleri görev yapmakta olup bu personelleri 4 bin 500 TL ile 5 bin TL civarında maaş almaktadır. Yine maaş tutarları şehrin büyüklüğüne göre değişebilir, İstanbul ilindeki personel ile Antalya'da görev yapacak personellerin maaşları değişebilir.

DOĞU İLLERİNDE PÖH MAAŞLARI

Doğu illerinde sürekli olarak Polis Özel Harekat personelleri sürekli olarak terörle mücadele içerisinde olduğu için maaşlarında bin liralık bir fark olabiliyor. Yani Doğu illerinde görev yapan PÖH personelleri 5 bin lira ile 6 bin lira arasında maaş alabilmektedir. Tabi bu tutarlarda yine birinci derece, ikinci derece terör illerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim