İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğünde Türkiye geneli yüz binlerce polis memuru istihdam etmektedir. Tüm polis memurları Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi ya da Polis Amirleri Eğitim Merkezinde eğitimlerini tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak göreve başlamıştır.

Şu anda aralıklarla yine Emniyet Genel Müdürlüğü polis memuru alımları gerçekleştirmektedir. Peki ülkemizin her hangi bir bölgesinde görevine devam etmekte olan polis memuru ne kadar maaş alıyor? 2018 yılında polis memuru maaşları ne kadar oldu. Sizlere polis memurlarının aylık maaşları hakkında tüm detayları veriyoruz.

2018 POLİS MAAŞLARI!

2018 yılına girilmesi ile birlikte tüm kamu kurumlarında görev yapan personellerin maaşlarına belirli oranlarda zam yapıldı. Peki 2018 yılında polis memuru maaşlarına ne kadar zam yapıldı. 2017 yılında mesleğe başlayan polis memurları 4 bin 200 lira maaş alırken bu sene 2018 yılında polis memuru maaşlarına 250 lira zam yapıldı ve net maaşlar 4 bin 450 lira civarına yükseldi.

Şu anda polis memurları ülkemizde net olarak 4 bin 450 lira maaş alıyor. Fakat bu tutar personelin görev yaptığı ilin terör bölgesi olup olmaması, ailevi durumları, kıdem durumları ve ek tazminat durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Ancak net olarak polis memurları 4 bin 450 lira civarı maaş alıyor.

Editör: TE Bilisim