Türkiye'nin dört bir yanında bulunan firmaların ve kamu kurumlarının büyük bir bölümünde çok sayıda güvenlik görevlisi personeli bulunmaktadır. Özel sektör firmaları ve kamu kurumları işin zorluğuna ve tehlikesine göre güvenlik görevlilerini silahlı ya da silahsız olarak almaktadır.

Güvenlik görevlileri genel olarak bireysel alınmamakta olup bağlı oldukları güvenlik firmalarından alınmaktadır. Peki özel güvenlik görevlisi maaşları ne kadar? Silahlı güvenlik görevlisi ile silahsız güvenlik görevlisi maaş farkı var mı varsa ne kadar gibi tüm soruların yanıtlarını www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Özel sektörde istihdam etmekte olan özel güvenlik görevlilerinin maaşlarına baktığımızda silahsız güvenlik görevlilerin genel olarak bin 603 TL'den başlayan ve bin 800 TL'ye kadar yükselen maaşlar aldığı, Silahlı güvenlik görevlilerin maaşları ise bin 603 TL'den başlayan ve 2 bin 200 TL'ye kadar yükselen maaşlar aldığı görülmektedir.

Peki kamu kurumlarında güvenlik görevlileri ne kadar maaş alıyor? Genel olarak kamu kurumları sözleşmeli olarak dışarıdan güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirmekte olup silahsız personellerin asgari ücret tutarında maaş aldığı ve silahlı güvenlik görevlilerin ise asgari ücretten başlayan ve 2 bin 500 TL'ye kadar yükselebilen maaşlar aldığı görülmektedir. Kurumlara göre değişiklikler olabilir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA