Bilindiği üzere her kamu kurumunun olduğu gibi okullarında müdürü bulunmaktadır. Müdür demek en sorumlu birey demektir. Okul müdürü olabilmek için öğretmenin gerekli eğitimlere sahip olması gerekmekte olup sözlü sınav ve mülakatlar ile müdür atamaları gerçekleştirilmektedir.

Okul müdürü görevi sorumlu olduğu okulun eğitim seviyesini artırmak, öğrencilere sorumluluk bilinci kazandırmak, okul içi ve dışında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem oluşturmak, okulun idari yapısından sorumlu olmaktır. Her ne kadar dışarıdan okul müdürünün iş yapmadığı düşünülüyor olsa da okul müdürü genel olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantılara katılmakta ve okulun sorumlusu olduğu için yükümlükleri bulunan bir pozisyondur. Peki okul müdürü maaşı ne kadar?

OKUL MÜDÜRÜ MAAŞI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ki devlet okullarında görev yapmakta olan okul müdürü maaşı okulun ilkokul, ortaokul, lise seviyesine, bulunduğu ile, okulun büyüklüğüne, müdürün görev seviyesine göre değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak okul müdürü maaşlarının 3 bin 200 - 3 bin 600 lira arasında olduğu görülmektedir.

Okul müdürü maaşı bulunduğu okula göre 100 - 300 lira arasında değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin en yüksek maaşı yatılı lise ve halk eğitim ve mesleki eğitim (tam gün, tam yıl) okullarında ki müdürler almakta olup bu müdürlerin maaşları 3 bin 800 liraya kadar çıkabilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim