Türkiye'nin dört bir yanında özelde, kamuda ya da kolejde istihdam etmekte olan bir milyondan fazla öğretmen bulunmaktadır. Öğretmenler bulundukları kuruma göre maaş almaktadır. Peki öğretmenler kamuda, kolejde ve dershanelerde ne kadar maaş alıyor? Öğretmen maaşlarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere duyuruyoruz.

MEB KAMU ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Milli Eğitim Bakanlığında atanan sözleşmeli ya da kadrolu olarak istihdam eden öğretmenler 2018 yılına girilmesi ile son zamlardan sonra 3 bin 900 lira civarı maaş almaktadır. Okullarda vekil öğretmen statüsü ile istihdam eden sözleşmeli öğretmenler ise bin 600 lira asgari ücret maaşı almaktadır.

DERSHANE ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Ülkemizde dershanelerde öğretmenlere çok düşük maaşlar verilmektedir. Her ne kadar dershanelerde asgari ücretten aşağı çalıştırmak yasak olsa da pek çok öğretmen adayı deneme sürecinden dolayı dershanelerde bin lira - 2 bin lira civarında maaş almaktadır.

KOLEJ ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Kolejlere genel olarak tecrübeli öğretmenler alınmakta olup yine yeni başlayan adayların da bir bölümü alınıyor. Bazı kolejlerde yine deneme süresinden dolayı öğretmenlere düşük maaşın verildiği biliniyor olsa da ortalama olarak bin 600 - 3 bin lira civarı kolejlerde öğretmenlere maaş verilmektedir.

Editör: TE Bilisim