Ülkemizde bilindiği üzere Cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye başkanlığı seçimleri yapıldığı gibi yine muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Muhtarlar mahallelerinden adaylıklarını koymakta ve seçmenlerin oylarına talip olduklarını dile getirmektedir. Her mahalleden şartlarını yerine getiren kişiler seçimde muhtar adayı olabilmektedir.

18 yaşını geçmiş her birey seçmen olarak sandıkta muhtar seçiminde oy kullanabilmekte olup muhtarlık seçiminde mahallede en fazla oyu kim aldıysa mahallenin muhtarı olarak görev yapmaktadır. Her mahallede muhtarlar için yapılmış olan muhtar binaları bulunmakta olup muhtarlar burada görevlerini yerine getirmekte ve mahalleliye sıkıntıları konusunda yardım etmeye çalışmaktadır. Peki muhtar maaşı ne kadar, muhtar maaşları ne kadar 2018.

MUHTAR MAAŞI NE KADAR?

Muhtarlara da normal çalışanlar gibi maaşlarına zam yapılmaktadır. Resmi rakamlar kamuoyuna duyurulmadığı için net olarak bilinmemektedir. Ancak muhtarlar genel olarak asgari ücretten biraz daha yüksek maaş almaktadır. Yani ortalama muhtarların bin 700, bin 800 lira aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir.

Bundan önce ki dönemlerde muhtarların Sosyal Güvenlik Primleri kendileri tarafından karşılanmaktaydı fakat bundan sonra muhtarların Sosyal Güvenlik Primleri devlet tarafından karşılanacaktır. Sosyal güvenlik primlerinin ortalama 500 lira civarında olduğu varsayılırsa muhtarların da gelirleri primler dahilinde toplam 2 bin 200 - 2 bin 300 liraya yükseldiği görülmektedir.