Ülkemiz de her mahallede bir muhtar bulunmaktadır. Muhtarlar mahallede gerçekleştirilmekte olan çalışma ve olaylardan sorumludur. Peki 2017 yılında muhtar maaşları ne kadar oldu?

Günümüz de muhtarlar asgari ücret üzerinden maaş almaktadır. Muhtar maaşlarına ek olarak zam yapılmamakta olup yurt geneli belirlenmiş olan asgari ücret tutarı ne ise muhtar maaşı da ona göre belirlenmektedir. Şu anda asgari ücret tutarı bin 404 lira seviyesinde olduğu için yurt genelinde muhtarlar bin 404 lira maaş almaktadır. Peki büyük şehir ile küçük şehirlerde ki muhtarların maaşların da her hangi bir fark oluyor mu?

MAHALLEYE GÖRE MUHTAR MAAŞI DEĞİŞİR Mİ

50 - 100 kişinin yaşadığı ufak bir köyde görev yapmakta olan muhtar ile 50 bin kişiye yakın kişinin bulunduğu mahallelerde görev yapmakta olan muhtar maaşları arasında her hangi bir fark var mı? Asgari ücret maaşı bin 404 lira seviyesinde olduğundan dolayı küçük mahalle, büyük mahalle göz edilmeksizin muhtarlar bin 404 lira maaş almaktadır.

Ancak muhtarlar mahalle sakinlerine sunmuş oldukları hizmet veya istedikleri evrakları hazırlama gibi süreçlerde de ücret aldığı için büyük şehirlerde ki muhtarlar buralardan daha çok gelir elde etmektedir. Peki muhtar nasıl olunur? Mahalle muhtarları seçim ile olunmaktadır. Yani muhtar olmak için belirlenmiş bir üniversite ya da lise bölümünü bitirmek gerekmiyor. Mahalle muhtarlığı için aday olacak olan adaylar mahallede en çok oyun alırsa muhtar olarak seçilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ