Ülkemizde bilindiği üzere mühendis kadrolarında ki yığılmalar her sene giderek artıyor. Öyle ki mühendislik fakültelerinden mezun olan öğrencilerin sayısının artması ve kamuya alımların doluluk oranlarından dolayı azalmasından dolayı kamu kurumlarında çalışan mühendis personeli olmak giderek zorlaşmaktadır.

İşin Olsa ekibimize mühendis maaşları hakkında sıklıkla sorular geldiği için sizler için bu içeriği oluşturduk. Peki kamu kurumlarında çalışan mühendis maaşları ne kadar, özel sektör firmalarında çalışan mühendis maaşları ne kadar? Mühendislerin maaşlarını sizler için paylaşıyoruz.

KAMU ve ÖZEL SEKTÖR MÜHENDİS MAAŞLARI

Öncelikle adaylarımıza kamu kurumlarında çalışan mühendislerin maaşları hakkında bilgi verelim. 2018 yılı Ocak ayında yapılan zamlar ile yeni atanan 4/1 dereceli mühendisler 4 bin 900 TL civarında maaş ile başlamaktadır. Derecesi yüksek olan memurlar 5 bin lirayı geçkin maaş almaktadır. Peki özel sektörde çalışan mühendisler ne kadar maaş alıyor? Mühendis sayısı giderek arttığı için özel sektörde mühendislere düşük maaş veren pek çok firma bulunuyor. Öyle ki mühendis maaşları özel sektör firmalarında 2 bin lira civarından başlamakta ve 5 bin lira, 6 bin liraya kadar yükselmektedir. Tabi kendisini geliştiren mühendis adaylarının aylık aldıkları kazanç daha yüksek olmakta olup yine adayların mezun olduğu mühendislik bölümü de oldukça önemlidir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim