Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Başkanlığı bünyesinde bulunmakta olan adliyelerde çok sayıda mübaşir istihdam etmektedir. Adliyenin büyüklüğü, dava sayısı ve duruşma salonuna göre mübaşir sayısı değişiklik göstermektedir. Buna göre Adalet Bakanlığı aralıklarla kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere mübaşir alımı ilanları yayımlıyor.

Peki Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek mübaşirler aylık olarak ortalama ne kadar maaş alıyor? Mübaşirlerin görevleri nelerdir.

Mübaşir Olma Şartları Nedir? KPSS Şartı Var mı?

Mübaşir alımı Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılıyor. Bunun dışında adayların geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Öte yandan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanununa göre 48. maddesindeki şartları sağlıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve herhangi bir kurum veya kuruluşta 4/B olarak görev yapmıyor olmak şartları aranacak.

TÜM MÜBAŞİR ALIMI İLANLARI BURADA

Mübaşir Görevleri Nelerdir?

Mübaşirler Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olup duruşmanın sessiz ve kurallar çerçevesinde yapılmasıyla yükümlüdür. İlerleyen dönemlerde takım elbise ile duruşmalarda bulunması beklenen mübaşirler hakimlere davalı ve davacının tüm delillerini iletmekte, davadan önce davacı ve davalı kişilere ya da ailelere salonda yapılması gereken konular hakkında bilgi vermekte ve duruşma sırasında ayağa kalkma, oturma vb. gibi eylemlerde salondakilere el işaretleri ile bilgi vermektedir. Yine dava sonrasında dosyaları incelemek, imza attırmak, belgeleri toplamak vb. gibi görevleri bulunan mübaşirler görüldüğü kadar az sorumluluk almamaktadır. Peki mübaşir maaşları ne kadar?

Mübaşir Maaşları Ne Kadar Oldu? 2023 Güncel Temmuz Zammı Ne Kadar?

Mübaşir maaşları bilindiği üzere internette en çok tartışılan konular arasında yer almaktadır. Yeni gelen zamlar ve yeni gelecek zam oranlarından sonra mübaşir maaşlarını da  ortalama olarak 12.350 TL İle 13,647.01 TL arasında olduğu düşünülebilir. Tabi mübaşirin evli olması, çocuğunun olması, derece sayısı, çalıştığı il gibi detaylar ile maaşı değişebilmektedir.

Devlette Mübaşir Maaşları:

Devlet bünyesinde mübaşir maaşları çalıştığı kurum ve daha önemlisi hizmet yılına göre farklılık gösteriyor. Buna göre Mesleğe yeni başlayanlar 13,647.01 TL civarında maaş almaktadırlar.

Lise Mezunu ve 5 Yıldan az Deneyimli Mübaşir Maaşı: 13,647.01 TL

Maaş oranları tecrübe yılına göre ve diğer faktörler sonucunda değişiklik gösterebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Adalet Bakanlığı 2023 Yılı Mübaşir Alımı İlanı:

Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları devam ediyor. Bakanlık 2023 yılı kapsamında yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Türkiye Geneli 2429 Mübaşir alımı gerçekleştirecek. Mübaşir alımları bildiğiniz gibi Lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilmekte olup Mübaşir alımında talepler oldukça yoğundur. 

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre Sözleşmeli olarak mübaşir alımı gerçekleştirilecektir.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/adalet-bakanligi-2429-mubasir-alimi-2023-taban-kpss-adliye-h44362.html

Editör: TE Bilisim