TÜİK'in 2018 Ağusos ayının enflasyon verilerininin açıklanmasıyla birlikte açıklanan rakamın memur zammının yapılması için belirlenen sınıra çok yaklaştığını ve az bir artış ile yeni dönem içerisinde memurlar ve emekliler yeni zamlarına kavuşacağı belirtildi. Ağustos ayı sonunda açıklanan Ağustos ayının enflasyon verisi 2.30 olarak açıklandı.

ENFLASYON TEK HANELERE DÜŞEBİLİR

Ekonomi verilerinin bir aşağı bir yukarı çalkalanmasından dolayı gelecek olan fatura zamları enflasyonun tek hanelere düşmesi konusunda bir yöntem olarak belirtiliyor. Açıklanan Ağustos ayının enflasyon rakamlarına göre önümüzdeki ay yaşanacak enflasyon verilerinde %15 seviyelik bir artış memur ve emekli maaşlarında zamma gidilmesine sebebiyet verecek.

Devlet tarafından bunca zamandır memurlar enflasyon zammı haricinde ekstra bir zam alamadılar. Bazı zamanlar enflasyonun haricinde de zamlar yapılsa da bu rakamlar enflasyondan dolayı alınan zam ücretlerinin gerisinde kaldı. Memurlar ve emekliler yeni sene ile birlikte maaşlarında ne kadar zam olacağı sorusunu ise bu ayın sonunda açıklanan enflasyon verileri ile öğrenebilecekler.