Memur ve emekli memur maaşlarının düşük olduğu uzun yıllardır ülkemizde en çok konuşulan konular arasında yer almaktaydı. Hükümet çözüm bulmak için Maliye Bakanlığı ile çalışmalarını sürdürüyordu ve Ocak ayında emekli ile çalışan memura müjedeli haber verdiler. Söz konusu memurlara Ocak ayında çifte zam yapıldı.

Çifte zam yapılmasının üstüne Temmuz ayında zam yapılmayacak mı? gibi söylemler oluşmuştu ancak yapılan görüşmeler onaylandı ve Memur Sendikası da resmi internet sitesinden çalışan ve emekli memurun maaşına aldığı tutarın %5'i kadar zam yapılacağı belirtildi.

Memurlara zam yapıldığı için sevindirici haber verilmişken bir haber daha verildi ve bu haberde emekli memurları ilgilendiriyor.

Çalıştıkları Günün Dahi Primini Alacaklar

Memurlar emekli olduklarında çalıştıkları yıl boyunca şuan ki maaşları çarpılır ve ona göre primleri belirlenir. Ancak primler yıla göre verildiği için emekli oldukları yıl tamamlanmadığı için memurlar o senenin primini alamaya biliyorlardı. Şimdi yeni yapılması beklenen prim hesabı ile emekli olacaklar memurların primleri yıl üzerinden değil gün ve ay üzerinden yapılacak. Söz konusu memurlar çalıştıkları günlerin dahi primlerini alacak ve emekli oldukları sene tamamlanmamış olduğu için o sene çalıştığı ayların primlerini almazken artık o ayların da primini almış olacak. Bu sayede memurların bir günü dahi boşa gitmemiş olacak.
Editör: TE Bilisim