Yeni yapılan açıklama ile hem memura hemde memur emeklilerinin maaşına zam geleceği duyuruldu. En az 234 lira memurların maaş alması bekleniyor. Temmuz ayında zamlar maaşlara yansıyabilir.

Maliye Bakanlığının bütçe görüşmeleri ve kalkınma ile ilgili çalışmalarının sonlanması ile çalışanlara ve emeklilere verilecek olan zam oranları belirtilmektedir. Genelde yılda iki kez ya da yılda bir kez zam yapılmaktadır ancak memurlara ya da memur emeklilerine genelde yılda iki kez zam yapılıyor. Ocak ayında bilindiği gibi memurlar çifte zam ile karşılaşmış ve oldukça sevindirici haber almışlardı. Yılın ikinci yarısında zam gelip gelmeyeceği konusu konuşulmaktaydı çünkü Ocak ayında çifte zam yapıldığı için yılın ikinci yarısında zam yapılmayacağı düşünülmekteydi. Ancak beklendiği gibi olmadı. Hem emekli memura hemde çalışan memura bir kez daha zam yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre memurlara en az 234 lira zam yapılacak. Fakat her memura 234 lira zam yapılmayacak. Alınan maaşın %5'i kadar ek zam yapılacak. Buna göre en düşük memur maaşına 234 lira zam yapılmış olacak.

Emekliye ise aldıkları maaşa göre hesaplama yapıldığında en az 186 lira zam yapılması beklenmektedir. Tabi daha yüksek maaş alan memur emeklilerine daha yüksek zam yapılacak.

Yapılan yeni zamlar ile en düşük memur maaşı 2 Bin 140 liraya ulaşacak. Ocak ayında yapılan çifte zam ile en düşük memur maaşı Bin 923 liraydı.
En düşük emekli maaşı ise Bin 528 lirayken Bin 701 lira olacak.