Türkiye'nin dört bir yanında büyük firmaların market zincirleri faaliyetlerine devam etmektedir. Market sayısının artması ile Türkiye'nin istihdam oranına ciddi katkı sağlanmaktadır. Peki market sektörün de hizmet vermekte olan firmalarda market personeli ve market kasiyeri olarak çalışmakta olan personeller ne kadar maaş almaktadır.

Market personeli ve market kasiyeri maaşı çalıştığı şirkete göre değişiklik gösterebilmektedir ancak ortalama olarak genel de marketler personele ve kasiyere aynı tutarda maaş vermektedir.

MARKET PERSONEL VE KASİYER MAAŞI

Market personellerinin maaşlarına bakıldığında en düşük asgari ücret yani bin 404 TL civarında adayların bir maaş aldığı görülmekte olup marketlerde görev yapanların çalıştığı markete ve çalıştığı süreye göre maaşlarının 2 bin TL, 2 bin 500 TL'ye kadar yükseldiği görülmektedir.

A 101, Bim ve Şok gibi marketlerde personel ve kasiyerlerin büyük bir bölümü asgari ücret tutarında çalışmaktadır. Ancak Migros, Makro market, Altunbilekler gibi marketlerde meyve, sebze, tatlı vb. gibi reyonlar olduğundan dolayı buralarda personeller ve kasiyerler değişik tutarlarda maaş alabilmektedir. Migros, Makromarket, Altunbilekler vb. gibi marketlerde uzun süredir hizmet vermekte olan personeller 2 bin TL'ye yaklaşan maaş alabilmektedir.

Yine bu tür marketlerde de göreve yeni başlayanlar bin 404 TL ile çalışmaktadır. Ancak sürekli aynı yerde çalışmaları ve görevlerinde sıkıntı yaşamamaları ile maaşlarına zam gelebilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim