Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her sene açık olan pozisyonları için çok sayıda memur ve personel ataması yapmakta olup en çok kadro ayırdığı pozisyonlardan bir tanesi yurt yönetim personelleridir.

Yurt yönetim personeli olabilmek için KYK'nın ilanlarını takip etmek ve başvuru günü geldiğinde müracaatları Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan başvuru ekranı aracılığı ile yapmak gerekiyor. Peki KYK bünyesinde görevli yurt yönetim personeli maaşları ne kadar?

YURT YÖNETİM PERSONELİ MAAŞLARI

İşin Olsa ekibi olarak yoğun istek üzerine yurt yönetim personeli maaşları hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Görüşme fırsatımız olduğu yurt yönetim personellerinin verdiği cevaplara göre 2018 yılında yapılan son zamlar ile birlikte yurt yönetim personellerinin maaşları aylık olarak 2 bin 500 liraya kadar yükselmektedir. Yani göreve yeni başlayan yurt yönetim personelleri ortalama 2 bin 500 lira civarında maaş almaktadır.

Kamu kurumunda görev yapmakta olan en düşük memur maaşı 3 bin lira civarındadır. Fakat kurumlar memur alımlarını sözleşmeli statüsünde gerçekleştirdiğinden dolayı maaşlarını da kendisi belirleyebilmektedir. Alımların sözleşmeli olması, personellerinin kadrolu memur olmamasından dolayı yurt yönetim personellerinin maaşları 2 bin 500 lira civarında seyir etmektedir.

Editör: TE Bilisim