Köşe yazarı olmak ve fikirlerinizi paylaşmak ayrıcalık olurken içinizde böyle bir cevher varken dışarıya çıkarmak sizin elinizdedir. Gündelik hayatta genellikle gazetelerde karşılaştığımız köşe yazıları hepimizin ilgisini çekmektedir. Farklı konularda yazılan gerek ekonomik gerekse sosyal olarak bilgiler verilmektedir. Yazarın düşüncelerini okumak ve takip etmek bir süre sonra alışkanlık haline gelmektedir.

Köşe yazarı olmak istiyorsanız ve bu mesleğe karşı ilginiz varsa öalışma prensiplerinizi belirleyeerk gazetelerde bu işi yapabilirsiniz. Planlı ve programlı bir şekilde çalışma hayatı gerektiren bu meslek sabır gerektiren bir iş olarak da anılmaktadır. Güncel olayları takip ederek o konular hakkında halkı bilgilendirebilir objektif bir şekilde düşüncelerinizi yazıya dökebilirsiniz. Sistemli bir çalışma ile kendinizi geliştirecek yazılarınız halka sunularak beğeniler toplayacaktır. Hayata bakış açısınızı farklı boyutlardan yansıtarak ilgi çekebilir, yazılarınızı bir çok farklı alanda yazarak gazatelerde bulunması için gönderebilirsiniz. Emeğinizin karşılığını alacak aylık olarak ödemeleriniz yapılacaktır. Planlı ve programı bir şekilde hayatınızı oluşturarak yazılarınızı yazarken dış dünyadan uzaklaşacak odaklanma problemi yaşamadan köşe yazınızı sonlandıracaksınız. Köşe yazarı olmak için içinizden gelerek bu mesleği yapmanız gerekecektir. Böylece kimsenin zoru ile değil de severek yaptığınızdan dolayı yazma isteğiniz hiç kaybolmayacaktır. Köşe yazarı maaşları hakkında net bir ücret söylemek mümkün değildir. Fiyatlar yazılarınıza göre farklılık gösterirken güncel olaylar hakkında yazmış olduğunuz yazılar ile sosyal olaylar hakkında yazmış olduğunuz köşe yazısının fiyatı aynı olmayacaktır. Güncel olayları yorumlayarak okuyucularınız ile paylaşmayı ihmal etmeyeceksiniz.

Köşe yazarları aylık olarak emeklerinin karşılığını aldıklarında yaklaşık olarak 1000 ila 2500 arasında ücretleri değişkenlik gösterebilir. Köşe yazarı olmak için duygularınızı yazıya dökmek oldukça önemlidir. İçinizden geldiği gibi köşe yazılarınızı oluşturarak okuyucularınıza sunacaksınız.
Editör: TE Bilisim