Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan güvenlik kuvvetleri personellerinin maaşlarına düzenli olarak zam yapılmaktadır. Bilindiği gibi komiser ve daha üst rütbeli olarak Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam edecek olan adaylar ilk olarak komiser yardımcısı rütbesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmeye başlamaktadır.

Genel olarak komiser yardımcıları, baş komiserlerin himayesi altına verilir ve onlar ile görevlere gönderilmektedir. Polislerden daha üstün rütbeli olan komiser yardımcısı olmak için adayların sınavlara girmesi ve polis okullarında eğitim görmesi gerekmektedir. Peki komiser yardımcıları maaşları ne kadar?

KOMİSER YARDIMCISI MAAŞI

2017 yılına girilmesi ile her memura yapıldığı gibi komiser yardımcısı maaşlarına da zam yapıldı. Son zamlara bakıldığında komiser yardımcısı maaşlarının 3 bin 400 lira civarında başlayarak 3 bin 800 lira civarına kadar yükseldiği görülmektedir.

Tabi bu rakamlar komiser yardımcısının görev yeri, çocuk sahibi olup olmaması ve karısının çalışıp çalışmıyor olması gibi etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Doğu görevinde bulunan komiser yardımcıları ve karısının çalışmayan ya da çocuğu olduğu durumlarda ki komiser yardımcıları daha fazla maaş alabilmektedir. Komiser yardımcılarına da yılın belli dönemlerinde belirlenen oranlar dahilinde zam yapılmaktadır.
Editör: TE Bilisim