Ülkemizin koruyan komiserler yaptıkları iş ile büyük sorumluluk altına girmektedir. Can güvenliği bulunmayan ve her türlü tehliye karşı önlem alarak çözümlemeye çalışan komiserler mesleklerini severek yaptıkları için vatan uğruna tüm olumsuzlukları göze almaktadır. Kamu da çalışan bir birey olarak aylık ödemenizi alacak emeklerinizin karşılığını lacaksınız. Bu noktaya gelebilmek için eğitim sürecinden geçmeniz gerekecektir. Başarılı bir öğrenci olarak yüksek puanla okulu tamamlayacaksınız.

Sınavlara girerek kendinizi geliştimek için yüksek mertebelere ulaşmak için çaba gösterecek, elinizden geleni yapacaksınız. Almış olduğunuz puana göre atamalarınız yapılırken gerek memleketinizde görevinize başlayacak gerekse diğe illere tayin edilerek meslek sahibi bir birey haline geleceksiniz. Emniyet teşkilatının amir alımları kısmında yer alan komiserlik bölümü belli başlı aşamalardan oluşarak bireylerin karşısına çıkmaktadır. Polis akamaesini okuyarak sınavlara dahil olacak başarılı bir polis olarak okulu tamamladığızda yapılan mülakatlara katılacaksınız. Başlangıçta komiser yardımcısı olarak çalışmaya başlayacak ardından kendinizi geliştirerek komiser olmayı hedefleyeceksiniz. Komiser olmanız için yüksekokul mezunu olmanız gerekmektedir. Yazıl sınavların yanı sıra sözlü sınavlarda yapılmaya devam ederek başarılı bir şekilde komiser olma aşamasını sonlandıracaksınız. Komiser maaşları 2016 yıluında ocak ayında yapılan zam ile birlikte 3250 TL olurken net fiyat bu şekilde belirtilmiştir. Ayrıca devlet komiser olan bireylere ek ücret vererek yardımcı olmaktadır. Evli olan komiserler ve ayrıca eşi çalışmayan komiserlere aile yardım ücreti yapılarak 181 TL gelir elde edilecektir. Çocuk yardımı gibi ek ücretlerden yararlanarak gelirlerini arttırmaktadır.

Planlı ve programlı bir şekilde çalışma ortamı oluşturan komiserler gelirlerini elde etmek için bilinçli bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmektedir. Ülkemizi tehlikelerden koruyarak kurallara ve yasalara uyacak sorunları çözmek için halkı bilnçlendirmek üzere bilgiler vererek internet sitesinden duyaracaktır.
Editör: TE Bilisim