Türkiye'nin 81 ilinin her ili ve ilçelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş kaymakamlar bulunmaktadır. Kaymakamlar bölgelerinde sorumlu olmakta ve yaşanabilecek olayların önüne geçmek için polis ile jandarma ekipleriyle beraber çalışmaktadır.

Kaymakam olabilmek için adayların bazı tez, stajyer ve kurs gibi eğitimlerden geçmesi gerekmektedir. Tüm adımları başarı ile geçen kaymakam adayları İçişleri Bakanlığı tarafından kaymakam olarak il veya ilçelere atanmaktadır. Peki kaymakam maaşları ne kadar oldu? Kaymakamlar ne kadar alıyor?

KAYMAKAM MAAŞLARI

Kaymakam maaşları Ocak 2017'de 4 bin 100 lira civarındaydı ve Temmuz ayında memurların maaşlarına yapılan zamlar ile birlikte 4 bin 500 liraya yakın maaş almaya başladılar. Kaymakamlarda bilindiği üzere memurların maaşlarına yapılan zam oranları ile birlikte maaş almaktadır ve şu anda kaymakamlar 4 bin 500 lira civarı maaş almaktadır.

Göreve yeni başlayan kaymakamlar 4 bin 500 lira civarında maaş alırken bu tutar kaymakamın evli olması, çocuğunun olması ve hizmet bölgesine göre değişebilmektedir. Doğu illeri ve ilçelerinde görev yapan kaymakam ile batı illeri ve ilçelerinde görev yapan kaymakamların maaşları bir değildir. Yine maaşlar için hizmet süreleri de önem arz etmektedir. Hizmet süresi çok olan ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde uzun yıllardır kaymakamlık yapanların maaşları daha yüksektir.

KAYMAKAM ALIMLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim