Son dönemde peşpeşe gelen müjdeli haberler ve yeni teşvik paketleri de yavaş yavaş uygulamaya konulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'da yapılan çalışmalar neticesinde istihdam teşviklerini açıkladılar. Yapılan çalışmalar neticesinde müjdeli haber geldi ve açıklanan teşvik paketi ile günlük 54 TL olan cep harçlığı uygulaması 75 TL 'ye çıkartıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ve İŞKUR'un ortak çalışması ile istihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanlara 54 TL cep harçlığı verilirken, katılım sağlanan programların bazılarına istihdamı teşvik etmek adına bu ücret programa özel 75 TL 'ye çıkartıldı.

ÇALIŞMA BAKANI BİZZAT DUYURDU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yeni teşvik paketi ve istihdam seferberliği hakkında yapılan çalışmalar neticesinde bu konuda açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada;
"1 senden, 1 benden diye yeni bir teşvik uygulamasına başlıyoruz. Gençlerimizin daha güçlü şekilde buralarda yer alması için ilk defa bütün maaşını sigorta primleri ve vergileri dahil olmak üzere İŞKUR'dan karşılamaya başlayacağız." diyerek müjdeyi vermişti.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? ŞARTLAR NELER?

Günlük 75 TL cep harçlığı uygulaması ile işsiz gençlere yeni bir istihdam olunması ve ilgili bölümlere teşvik edilmesi amaçlanmakta. Peki bu uygulamadan kimler nasıl faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır? Başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar İşinOlsa.com farkı ile sizlerle.
18 - 29 yaş aralığındaki gençlerin Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama alanlarındaki işbaşı eğitim programlarına katılım göstermesi ile günlük 75 TL cep harçlığı uygulamasından faydalanması mümkün.
Bu şekilde ülkemizde bilişim sektörüne teşvikde sağlanmış olmakta ve bilişim sektöründe kendisini geliştirmek isteyenlere katkı sağlanmaktadır.
Başvuru yapmak isteyen gençlerin İŞKUR müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İŞİNOLSA.COM

Editör: TE Bilisim