Bilindiği gibi her sene asgari ücret tutarına zam yapılmaktadır. Gelen bu zam oranları ile işçilerin de maaşları değişiklik göstermektedir. İşçi çalıştığı firmaya, kuruluşa ve pozisyonuna göre farklı tutarlarda maaş almaktadır. Peki gelen zamlar ile işçi maaşları ne kadar oldu? İşçi maaşı ne kadar 2017?

İŞÇİ MAAŞI NE KADAR 2017

ÖZEL SEKTÖR İŞÇİSİ

Bu sene asgari ücrete yapılan zamlar ile işçi maaşı en az bin 404 lira seviyesine yükseltildi. Bilindiği gibi özel sektör ve kamu kuruluşları bünyelerinde istihdam etmekte olan işçilere asgari ücret tutarından daha az maaş vermemektedir. Yani işçi maaşları en az bin 404 lira seviyesine 2017 yılında yükseldi. Yine özel sektör firmalarına göre işçi maaşları değişiklik göstermekte olup bu tutarlar 2 bin lira - 3 bin lira seviyelerine kadar yükselmektedir. İşçinin şirkette ki pozisyonu aldığı maaş için oldukça önemlidir.

KAMU İŞÇİSİ

Kamuda istihdam etmekte olan işçi de asgari ücret tutarından genel olarak daha yüksek maaş almaktadır. Ortalama olarak kamuda istihdam eden işçiler bin 900 lira ila 2 bin 600 lira civarında maaş almaktadır. Tabi yine işçi isthidam ettiği kamu kurumuna ve istihdam ettiği pozisyona göre değişik tutarlarda maaş alabilmektedir. Prim, ek mesai gibi ücretler hariçtir.
Editör: TE Bilisim