Adalet Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmakta ve bünyelerinde ki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü içinde alım ilanları yayımlamaktadır. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda yapılan duyuru ile 2 sene görev yaptıktan sonra istifa eden uzman çavuşların infaz koruma memuru olabileceğine dair açıklamalar yapılmış ve Haziran 2017'ye kadar alım ilanı yayımlanması beklenmekteydi. Beklenen süreden daha erken alım ilanı yayımlandı ve 4 bin infaz koruma memuru alım ilanı Adalet Bakanlığı tarafından yayımlandı. Bu ilana başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere gardiyan yani infaz koruma memuru olmak isteyen adaylar şimdiden infaz koruma memuru maaşları ne kadar şeklinde arama yapmaya başladı. Peki gardiyan maaşı ne kadar? İnfaz koruma memuru ne kadar maaş alıyor?

İnfaz Koruma Memuru Maaşı

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyelerinde ki istihdam etmekte olan infaz koruma memurları pozisyonlarına, derecelerine ve kademelerine göre maaş almaktadır. Buna göre meslekten yeni olan personel daha az maaş alırken görevde eski olan personeller daha yüksek maaş alabilmektedir.

Ortalama bir gardiyanın maaşı 2 bin 500 ile 3 bin lira seviyelerinde olduğu bilinmektedir. Yine memurlara olduğu gibi gardiyanlara da senede bir kere yüksek oranda ya da sene de iki kez normal oranda maaşlarına zam yapılmaktadır. 
Editör: TE Bilisim