Önlisans ve lisans mezunu adaylar girdikleri Kamu Personeli Seçme Sınavından yüksek puanlar alarak icra memuru olmaya çalışmaktadır. İcra memurları kamu kurumlarında istihdam etmektedir. Mezuniyete göre ve hizmet sınıfına göre icra memurlarının maaşları değişmektedir.

Peki kamu kurumlarında istihdam etmekte olan icra memurlarının görevleri nelerdir? İcra memurları ne iş yapar sadece borcunu ödemeyen vatandaşın evinde incelemeler mi yapar yoksa başka görevleri de var mıdır?

İCRA MEMURU GÖREVLERİ

Kamu kurumlarında istihdam eden icra memurları kendilerine verilmiş olan emri düzenlemeleri ya da yerine getirmeleri gerekmektedir. Buna göre ödeme işlemeleri ile ilgili tebliğleri icra memurları gönderir, yine haciz kararı almak ya da süre belirtmek icra memurunun görevidir, borcunu ödemeyen vatandaş için kesin haciz işlemini başlatmak, hacize konulmuş menkul ve gayrimenkullerin satışlarını gerçekleştirmek, gerekli durumlarda belediye güçlerinden ya da güvenlik güçlerinden yardım talep etmek icra memurunun görevleri arasında yer almaktadır.

İCRA MEMURU 2017 MAAŞLARI

Peki icra memurları 2017 yılında ne kadar maaş alıyor. Bilindiği üzere en düşük memur maaşları seviyesi 2 bin 500 lira seviyesine çekildi ve icra memurları da mesleğe ilk girdiklerinde 2 bin 600 liraya yakın maaş almaktadır. Derecesine göre maaş almakta olan icra memurlarının en yüksek derecelisi 3 bin TL ve üzerinde maaş almaktadır.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim