2023 yılı hemşire maaşları birçok kişi tarafından merak ediliyor. 2024 yılı yeni hemşire maaşlarında artış gösterdi. Yeni hemşire maaşları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Hemşirelerin En Yüksek zamlı maaşları 2024 yılında ne kadar olacak sorusu birçok kişi tarafından araştırılıyor. Enflasyon oranının artış göstermesi ile birlikte maaşlarda da artış meydana geldi.

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hemşirelerin maaşlarının ne kadar olacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Buna göre en düşük hemşire maaşı 32.000 TL'ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı Hemşire Maaşları

Sağlık Bakanlığında görev alan hemşireler 2023 yılının Temmuz ayı itibari ile 32 Bin TL en düşük miktar olacak şekilde maaş almaya başlayacak. Hemşirelerin 2023 yılı için en düşük miktarlı maaş ödemesi bu şekilde olacak. Bu ödemelerin üstüne döner sermaye ve nöbet ücretleri de eklenerek hesaplama yapılacak. Böylelikle geçim sıkıntısı yaşayan hemşirelerin artan maaş ile bu sıkıntılarının giderilebilmesi sağlanacak. 2024 yılında asgari ücrete zam gelmesi ile birlikte emekli maaşlarına ve memur maaşlarına da zam geldi. Memur maaşlarının ve emekli vatandaşların maaşlarının artış göstermesi ile geçim sıkıntısını giderebilmesi sağlanıyor.

Lisans mezunu: 1/5 derecesine sahip 4 yıllık hemşire maaşları 39.152 TL'dir.

Ön lisans mezunu: 1/5 derecesine sahip ön lisans mezunu hemşire: maaşı 34.075 TL'dir.

Lise mezunu : 1/5 derecesine sahip lise mezunu hemşire maaşları 32.000 TL' dir.

Üniversite Hemşire Maaşları

Üniversite Hastanelerinde görev yapan hemşerilerin maaşlarının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Üniversite Hastanesi'nde görev yapan hemşire ile Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşirelerin maaşları farklılık gösterebiliyor. Bunun üzerine birçok kişi Üniversite Hastanelerinde görev yapan hemşirelerin maaşlarını araştırmaya başladı. Üniversite Hastanelerinde görev alan hemşirelerin maaşları hastanenin döner sermayesine göre ve nöbet ücretlerine göre değişiklik gösterecek.

Lise Mezunu Ünivrsite Hemşire Maaşları: 22.000 - TL Civarında

Lisans Mezunu Üniversite Hemşire Maaşları: 26.000- TL Civarında

Hemşire Alımı İlanları Yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelere Hemşire alımı ilanları yayımlanıyor. Lise ve Lisans mezunu adaylar içerisinden en az 50 KPSS Puanı ile Hemşire alımı gerçekleştirilecek. Hemşire alımı ilanlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HEMŞİRE ALIMI İLANLARI BURADA

Sağlık Bakanlığı 15 Bin Hemşire Alımı İlanı Yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı 2024 yılı kapsamında yayımladığı duyuruya göre Lise mezunu 2 bin ve Lisans Mezunu 13 bin Hemşire alımı yapılacağı açıklandı. İlan detayarı aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı 2024 Yılı 15 Bin Hemşire Alımı İlanı ve Taban KPSS Sağlık Bakanlığı 2024 Yılı 15 Bin Hemşire Alımı İlanı ve Taban KPSS

Editör: TE Bilisim