Göz doktorlarının tanı koyduğu ve tedavi süreci boyunca gözlük kullanmaları gereken hastalar bir çok seçenek arasından tercihini yaparak uygun bir gözlük seçimi yapmaktadır. Bunun için gözlükçüleri ziyaret eden hastalar reçeteyi okuyarak belirli gözlükleri hastaya sunmaktadır. Hasta çerçeve istediğinde isteği yerine getirilerek yapım aşaması başlamaktadır. Ayrıca en önemli olan konu ise gözlüğün numarasıdır. Lens temin edilerek montajı başlatılır.

Optisyenlik olarak da bilinen gözlükçüler kendi yerlerini yapabilirler. Öncelikle bu bölüme ait bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Ön lisans eğitim sürecini tamamladıktan sonra mesleğinizi yapmak üzere ilk adımınızı atabilirsiniz. Sınav aşamalarını geçerek diploma sahibi bir birey haline geleceksiniz. Gözlükçüler işlerini yaparken hastaların göz doktoruna muayene olması gerekirken reçete ile gözlük temin edebilirler. Gözlük seçimi yapan hastalara yardımcı olan gözlükçüler çerçeveli ya da bir çok model bulunan gözlükleri hastalara sunarak tercih yapmalarına katkıda bulunurlar. Ayrıca hastayı bilgilendirerek ne yapması gerektiği hakkında bilgi vermektedir. Seçimi yapılan optik camların hazırlanma süreci laboratuvar ortamında yapılmaktadır. Özel cihazlar kullanılarak gözlüğe montajı sağlanmaktadır. Yapılan gözlükler hastaya uygun olduğunda teslim edilmektedir. Kendi işinizi kurma şansınız olurken belli bir sermaye ayarlayarak yüksek meblağlar kazanmayı hedefleyebilirsiniz. Ayrıca açmış olduğunuz gözlükçü de bir tane optisyen bulundurmanız şarttır. Gözlükçü maaşlarına gelecek olursak net bir ücret söylenmesi mümkün değildir. Fakat yaklaşık olarak bir gözlükçünün alacağı ücret 1500 ila 2000 arasında farklılık göstermektedir. Bu fiyat kendi işinizi kurduğunuzda daha da artış gösterecektir.

Ticari zekanızı konuşturarak bu işe yönelebilirsiniz. Ayrıca ön lisans mezunu olmanız yeterli olurken değerlendirmek size kalmıştır. Hastalar ile sağlıklı bir irtibat kurarak güler yüzlü bir şekilde bildiklerinizi aktarmanız gerekecektir. Böylelikle müşterileriniz sizi tercih ettikleri için memnun kalacaktır.
Editör: TE Bilisim