Bilindiği üzere ülkemizde pek çok kişi göz problemi yaşamaktadır. En çok göz problemleri ise yakını ve uzağı iyi görememe rahatsızlığıdır. Bu gibi durumlarda göz rahatsızlığı çeken kişiler göz doktoruna gitmektedir. Göz doktoru hasta için gerekli uygulamayı yaptıktan sonra tanıyı koymakta ve rahatsızlığı olan kişiye gözlük alması için reçete yazmaktadır.

Göz rahatsızlığı olan kişi ise optikçilere giderek doktorun kendisine vermiş olduğu reçeteyi gözlükçüye yani optikçiye vermektedir. Optikçi ise doktorun vermiş olduğu numaraya uygun olan gözlüğü seçerek göz problemi seçen kişiye vermektedir. Gözlükçü yani optikçinin kısaca görevleri bunlardır. Yine gözlükçüler sadece göz problemi çekenlere değil güneş gözlüğü almak isteyen kişilere de gözlükler tavsiye etmektedir. Kısaca gözlükçü hayatımız her alanında gözlük anlamında bulunmaktadır. Peki gözlükçüler ne kadar maaş almaktadır.

Gözlükçü Maaşları

Gözlükçüler optikçilerin yanlarına girerek çalıştıklarında genel olarak düşük maaş almaktadır ki bu ücret asgari ücret seviyesi bin 404 liradan başlamakta ve 2 bin liraya kadar yükselmektedir. Yine kendisini geliştirmiş olan gözlükçüler gerekli belge ve sertifikaları alarak kendilerine gözlükçü, optikçi dükkanı açabilirler. Bu sayede gözlükçüler kazançlarını iyi oranda artırabilirler.

Gözlükçünün açmış olduğu optikçi eğer konumu iyi bir yerdeyse aylık olarak kazancı 5 bin lira - 10 bin liraya kadar çıkabilir. Ancak optikçi yanında çalışılırsa maaş artışı pek fazla olmayacaktır.

DİĞER MESLEKLERİN MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim