Türkiye'nin dört bir yanında bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin gıda mühendisliği bölümünü okuyan ve diplomasını alarak mezun olan adaylar gıda mühendisi ünvanına sahip olmaktadır. Pek çok gencin olmak istediği bu meslekte ki personeller ne kadar maaş alıyor?

Bu yazımızda sizlere Gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamu kurumlarında ne kadar maaş aldıklarını yazacağız. Yazımız aracılığı ile özel sektör, bakanlık personeli, ve belediye, il özel idaresi gıda mühendisi personellerinin ne kadar maaş aldığını öğrenebilirsiniz.

KAMU KURUMLARI MAAŞLARI

Gıda mühendisinin çalıştığı kamu kurumuna göre maaşı değişiklik göstermektedir. Örneğin belediyelerde veya il özel idarelerinde istihdam etmekte olan gıda mühendisleri primler ve varsa döner sermaye kazancı hariç olmak üzere 3 bin liraya yakın maaş almaktadır. Bu maaş 6 bin lirayı aşabilmektedir.

Bakanlıklarda istihdam etmekte olan gıda mühendisleri ise genel olarak 6500 lira civarı maaş almaktadır. Bakanlık personelleri diğer kurumlarda ki personellerden daha yüksek maaş alabilmekte ve sınavlar ile yükselebilmektedir

ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARI

Gıda mühendisinin girdiği yere göre özel sektörde ki maaşında değişiklik olabilir. Bu sebepten dolayı küçük bir iş yerinde gıda mühendisi bin 400 lira asgari ücret alabilir. Ancak genel olarak özel sektörde gıda mühendislerinin en düşük 2 bin 500 lira civarı maaş aldığı görülmekte olup bu tutar en fazla 4900 liraya kadar şirketin ve mühendisin pozisyonuna göre değişmektedir.

Editör: TE Bilisim