Ülkemizde ya da ülkemizde geçerliliği bulunmakta olan yabancı üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan ve diplomasını alan adaylar gıda mühendisi olmaktadır. Gıda mühendisi olduktan sonra adaylar kamu kurumlarına girdikleri sınavlar ile alınmaya çalışmakatdır.

Yine sınavlardan düşük puan alan adaylar özel sektör firmalarında istihdam etmekte olup mesleğinde başarılı olan pek çok gıda mühendisi de özel sektör firmalarında istihdam etmektedir. Peki kamu kurumlarında görev yapan ya da özel sektör firmalarında çalışan gıda mühendislerinin maaşları ne kadar oldu? Gıda mühendislerinin 2018 yılı maaşlarını sizler için paylaşıyoruz.

KAMU ve ÖZEL SEKTÖR

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız araştırmalar ile gıda mühendislerinin maaşlarını öğrendik ve sizler ile paylaşıyoruz. Buna göre kamu kurumlarında istihdam etmekte olan gıda mühendisleri ortalama 3 bin ile 4 bin lira arasında maaş almakta olup yine pozisyonları, kıdemlerine göre de maaşlarında artışlar meydana gelmektedir. Peki özel sektörde durum nasıl?

Özel sektör firmalarında gıda mühendislerine verilen maaş tutarlarında değişiklik göstermektedir. Örneğin özel sektörde asgari ücrete çalışan bazı gıda mühendislerinin olduğu söylenmekte olup yine ortalama maaşlar 2 bin liradan başlayarak 6 bin 7 bin liraya kadar yükselmektedir. Maaşın artması için gıda mühendisinin alanında başarılı olması ve gerekli izinleri kamu kurumlarından kolay bir şekilde alabilecek kapasiteye sahip olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim