Gelir Uzmanı Maaşları 2016
Gelir uzmanı adından da anlaşılacağı üzere gelir idaresinde çalışmak üzere belli aşamalardan geçen ve nihayet uzmanlığa erişmiş kişilerdir. Bir çok meslek arasından seçiminizi yapmak için üniversite sınavına tabii tutulursunuz. İş hayatına atılmak için bilgi birikimi yapmak üzere eğitim sürecini başarı ile tamamlamanız gerekmektedir.
Öncelikle gelir uzmanı olmanız için kendinize inanmanız gerekmektedir. Bu mesleği yapacağınıza inandığınız an kendinizi çalışmaya hazır hissetmeniz gerekmektedir. Çünkü belli aşamaları olan bu meslekte uzmana erişmek kolay olmayacaktır. Gelir uzmanı gelir idaresinde çalışmak üzere görevine başlar. Gelir idaresinde göreve başlamadan önce atama ile bu noktaya gelinmelidir. İlk aşama da gelir uzmanı yardımcısı olarak çalışmaya başlanırken, uzman yardımcısı unvanı ile göreve atanır. Yeterlilik sınavına girerek bilgileri test edilir ve uzman olmaya hak kazananlar atama hakkına sahip olurlar. Gelir uzmanının görevi kısaca daire müdürünün verdiği sorumlulukları yerine getirmek olacaktır. Vergi dairesinde çalışmak da mümkün olabilir. Öncelikle gelir uzmanı olabilmeniz için iktisat, işletme ve idari bilimler fakültesi dört yıllık mezunu olmak ana şarttır. Ardından bilgi birikimi kuvvetli olması gerekirken bazı konular da derin bilgilere sahip olması gerekmektedir. Muhasebe, hukuk, iktisat gibi konular da ve ekonomik ve güncel olayları takip etmek gerekir. KPSS sınavına girip ardından yazılı sınava girerek son aşama da mülakat uygulanacaktır. Gelir uzmanı olmak için adımlarını sağlam atarken alacağınız ücrete geldiğimiz de ise net bir ücret söylenmesi mümkün olmayacaktır. Yaklaşık olarak gelir uzmanı maaşları 2015 yılında gelen zam ile 3 000 TL ile 3 225 arasında olmaktadır.
Tüm bu aşamaları atlattıktan sonra gelir uzmanı olmaya hak kazandığınız anda emeğinizin karşılığını alacak, çalışma hayatınız da daima bilgilerinizin yenilenmesini sağlayacaksınız.
Editör: TE Bilisim