Ülkemizde televizyonun olmadığı dönemlerde milyonlarca kişi sinemaya gitmekteydi. O dönemdeki sinemaya giden kişi sayısının toplam nüfusa oranı ile şu anki dönemde sinemaya giden kişi sayısının nüfusa orantısına bakıldığında azalmanın olduğu görülüyor bunun temel sebebi televizyonunu üretilmiş olmasıdır.

Peki film yapımcıları sinema filmlerinden ne kadar para kazanıyor? Her ne kadar ülkemizde sinemaya giden kişi sayısı beğenilmeyen düzeyde de olsa güzel film çıkartan yapımcılar ciddi kazançlar elde ediyor. Peki ortalama olarak film yapımcıları ne kadar kazanıyor?

RAKAMLAR İLE FİLM YAPIMCILARININ KAZANÇLARI

Film yapımcısının sinema filminden para kazanabilmesi için oldukça çok izlenmesi gerekmektedir. Örneğin ufak bir rakamlar ile değerlendirme yapacak olursak gişesi bir milyon olan bir filmin yapımcısı toplam 5 milyon TL kazanmaktadır. Ülkemizde ortalama sinema biletine 10 TL dersek bu rakamın 4 TL'si sinema salonuna 1 TL'si vergi ve 5 TL'si ise yapımcıya kalmaktadır. Tabi sinema biletleri artık neredeyse 15 TL - 20 TL arasında seyir ediyor ancak biz 10 TL'den hesapladık.

Film yapımcısının çok kazanması kendi elinde olan bir şeydir ki şu anda yapılan Türk komedi filmlerine bakıldığında büyük bir çoğunluğunun sonu hüsranla bitmekte ve serinin ikincisi çıkmamaktadır. Bu sebepten dolayı film yapımcıları ülkemizde film çıkartırken genel olarak tanınmış oyuncular ile çalışmaya özen göstermektedir.

Editör: TE Bilisim