Televizyonlarda sürekli olarak takip ettiğimiz diziler kesinlikle vardır. Bu dizilerin başlama saatleri geldiğinde bizler için adeta vakit dolar ve bu diziler izlenirken de çok tatlı komiklikler ortaya çıkabilir. Özellikle evin büyükleri bir an kendini kaptırır ve sanki dizide yaşananlar gerçekmiş gibi yorumlar yaparlar. Aile bağlarının kuvvetlenmesi ise bu dizilerin bizlere kattığı en büyük değerdir.

Dizilerin bu kadar çok izlenmesi, genç bireylerin ve diğer kişilerin meslek eğilimlerini belirlemesinde de oldukça faydalı olmaktadır. Bunun nedeni bireylerin bu dizilerde ya da sevdikleri sinema filmlerinde oynayabilme istekleridir. Böyle bir meslek dalına geçiş için ise öncelikle yetenekli olmak ve bu yeteneğinizin keşfedilmesini sağlamanız gerekmektedir. Çünkü izlediğiniz hatta ve hatta beğendiğiniz bu oyuncular yoktan yere o dizilerde oynamıyorlar. Onları keşfeden ve kendini keşfettirecek yetenekleri olduğundan dolayı o dizideler. Hatta eğer dizilerde çok dikkatliyseniz ünlü oyuncuların geçmiş dizilerde figüranlık yaptığını da görebileceksiniz.

Figüranlar dizilerdeki kısa rollerde ya da bir kafedeki müşteri rolünde hiç konuşmadan ve bir rolü olmadan oynamakta ve kazanç elde etmektedirler. Eğer sizlerde yeteneğinizin olduğunu düşünüyor ve kendinizin bir an önce keşfedilmesini ümit ediyorsanız, temelden figüranlık yaparak bu sektöre yönelebilirsiniz. Bunun için ise yapmanız gereken internetten kısa süreli bir araştırma yapmaktır. Çünkü; figüranlık yapacak kişileri dizi setlerine yönlendiren ve diziyi çeken kuruluşlarla anlaşmalı bir şekilde çalışan firmalar bulunmaktadır. Bu firmanın bünyesinde çalıştırdığı kişilerin dizilerde ya da sinema filmlerinde rol alması ise oldukça kolaydır.

2022 Figüran Maaşları Ne Kadar Oldu?

Figüran maaşlarına bakacak olursak sizi şaşırtacak düşüklükte bir rakamlar görebiliriz. Çünkü figüranlık yapan kişilerin aldıkları ücretler saat ve günlük olarak değişebilir. 100 liradan başlamakta ve maksimum olarak 300 liraya kadar çıkabilmektedir. Ama figüranlık siz yetenekli kişiler için adeta geleceğe yatırım olacaktır.

En Düşük Figüran Maaşları: 3000 TL

En Yüksek Figüran Maaşları: 5000 TL

Ortalama 2022 yılı Figüran Maaşları: 3900 TL - 4200 TL

Editör: TE Bilisim