Ülkemizde bilindiği üzere her sene hem kamu kurumlarında hemde özel sektör firmalarında istihdam etmekte olan personellere ve memurlara belirli oranlarda zamlar yapılmaktadır. Yapılan zamlar ile hangi sektörde ya da hangi kurumda hangi pozisyonda görev yapmakta olan personelin ne kadar maaş yaptığı öğrenilmektedir.

Buna göre kamu kurumlarında istihdam etmekte olan en düşük memurun ne kadar maaş aldığı oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki en düşük memur maaşı ne kadar 2018? İşin Olsa ekibi olarak kamuda çalışan en düşük memur maaşını sizler için açıklıyoruz.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Kamu kurumlarında farklı pozisyonlarda istihdam etmekte olan memurlar görevleri ve kurumlarına göre maaşlar almaktadır. Buna göre 2018 yılına girilmesi ile birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 893 TL (2893 lira) oldu. 2017 yılında bilindiği üzere bu tutar 2 bin 721 TL olarak bilinmekteydi. Ancak şu konunun altı çizilmesi gerekiyor ki kamuya sözleşmeli personel atamaları ile yerleşen personeller bu tutarlardan daha düşük maaş alabilir.

Örneğin Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bazı alımlarda personellere 2 bin 500 lira maaş vereceğini duyurabilmektedir. Bu sebepten dolayı açıktan atamalarda adayların varsa ilanda ne kadar maaş verileceği hususuna da dikkat etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim