Emniyet Amiri Maaşları 2016

Bilindiği üzere ülkemiz bugünlerde çok zor günler geçirmektedir. Doğu bölgemizde yer alan kaos ortamından dolayı binlerce insan evlerini bırakarak göç etmekte, bölgede güvenliği sağlamak adına canını ortaya koyan birçok asker ve polis memuru da, terör örgütüyle girilen çatışmalarda şehit düşmektedir. Buna daha fazla dayanamayan ve milli duygularla hareket eden kişiler de emniyet ve TSK bünyesinde çalışmak istemektedir.

Bir zamanlar hepimizin hayali polis olmaktı. Şuan bu haali gerçekleştirmek isteyen binlerce genç var ve bu hayali gerçekleştirmek için ise yapılması gereken birkaç yol vardır. Liseye girmeye hazırlanan kişilerin polis okullarının yapacağı sınavları takip etmeleri ve bu okullarda okumaya hak kazanmalarıyla beraber polis olabilirler. Bunun haricinde de ülkemizde üniversite mezunu olmuş kişiler polis okullarına yönelik sınavlara hazırlanmaktadır. Polis olduktan sonra ise kişilerin en büyük hedefleri bu meslekte ilerlemektir. Polis memurluğundan sonra ise ilk hedef çok çalışıp başarılı olarak emniyet amiri gibi bir mevkiye yükselmektir. Öncelikle bilinmesi gerekir ki polis memurlarının yaptıkları işler oldukça kutsaldır. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini tehdit eden terör örgütlerine yönelik mücadele ederken kendi canlarını ortaya koyuyorlar. Bunun yanı sıra terörist olarak adlandırdığımız kişiler polis ve askerimizi çaresiz bırakmak adına eylemlerini halkın arasına karışarak yapmaktadırlar. Bundan dolayı oldukça zor vakitlerler karşılaşan polis memurları halka zarar vermemek adına çok dikkatli olmakta, kimi zaman karşılık bile vermemektedir.

Polis memurlarının belirli süre çalışıp görevlerinde başarılı bir şekilde ilerlemesiyle olacakları emniyet amirliği mertebesinde ise adayların en çok merak ettiği konu emniyet amiri maaşlarıdır. Görev alan polis memurlarının aldıkları ücretler 2 bin 750 lira gibi bir rakamdır. Emniyet amirlerinin aldıkları aylık ücretler ise 4 bin liradan başlamaktadır.

Editör: TE Bilisim