Ülkemizde, lise eğitimine geçecek olan kişiler için bazı teşvik programları uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi öğrencileri meslek liselerine yönlendirmek gelmektedir. Bunun nedeni ise ülkemizde yer alan kalifiyeli eleman kıtlığının olmasıdır. Meslek liselerine yönelen kişilerin, özellikle endüstri ve meslek liselerinde öğrenim gören kişilerin ise mezun olmalarıyla beraber adeta işleri hazır durumdadır.

En Az Lise Mezunu Elektrikçi Olmak

Bu teşvikler doğrultusunda, ülkemizde sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebileceğimiz endüstri meslek liselerinden elektrik bölümünü okuyan kişilerin, ülkemizde yeri oldukça önemlidir. Çünkü sanayileşme sürecine geçtiğimiz bu dönemlerde elektrik tesisatı ve bunun gibi diğer elektrik işleriyle ilgilenebilen kalifiyeli elemanlara olan ihtiyaç oldukça fazladır. Bu bölümden mezun olan kişiler gerekli sertifikaları ve izinleri aldıktan sonra dilerlerse kendilerine uygun bir iş dükkan açabilirler. Kendi açtıkları dükkanda ihalelere girebilecek olan bu kişiler, inşaatların veya herhangi bir mülkün elektrik tesisat işlerini yapabilecek ve böylece de gelir elde edebilecekler. Dilerlerse bu kişiler devlet destekli krediler alabilir ve işlerini büyütebilirler.

Özel Sektörde Elektrikçi Maaşları:

Elektronik sektörünün ülkemizde büyük firmalar tarafından da yürütüldüğünü söyleyebiliriz. Firmalara başvuru yapabilecek olan elektrik bölümü mezunu kişiler burada stajlarını yapabilir ve gelişim göstermeleri halinde de devamlı olarak çalışabilecek eleman olabilirler. Özel sektörde kendilerine çokça iş bulabilecek olan elektrikçiler, bu sektörden de güzel paralar kazanabilirler. Elektrikçi maaşları sektöre göre farklılık göstermektedir. Özel sektörde ise bu durum farklıdır. İyi bir firmada yapabileceğiniz stajla beraber kendinizi geliştirirseniz alacağınız maaş farklıdır. Özel sektörde Elektrikçi Maaşları en az 3000 TL ve en Yüksek 8000 TL ye kadar ulaşabilmektedir.

Sanayileşme sürecine geçtiğimiz bu dönemlerde ise elektrikçi ihtiyacının artacağını söyleyebilir ve gençlerin bu durumu değerlendirmesini tavsiye ederiz.

Kamu'da Elektrikçi Maaşları:

Kamuda çalışma alanları ile genelde Elektrik Teknikeri veya Elektrik Teknisyeni olarak bilinir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan elektrikçilerin aldıkları maaşlar 3900 TL 'den başlamakta ve de 6000 TL gibi rakamlara çıkmaktadır.

  • En Düşük Elektrikçi Maaşları: 3000 TL
  • En Yüksek Elektrikçi Maaşları: 8000 TL
  • Kamu ve Özelde Ortalama Elektrikçi Maaşları: 4200 TL

Editör: TE Bilisim