Elektrik Mühendisi Maaşları 2016
Ülkemizde sınav sistemi hemen her gün güncelleniyor ve bazı düzenlemeler yapılıyor. Bu durumun fayda sağlanması beklenirken ise birçok genci kara kara düşündürmekte ve bireyleri gelecek kaygısına sürüklemektedir. Lise öğrenimini sayısal bölümlerde devam ettiren ve hedeflerin her zaman biraz daha fazla olan öğrencilerin ise bu durumlarda daha dikkatli olmaları gerekmektedir.
Liselerde sayısal bölümlerde öğrenimlerini devam ettiren kişilerin birçoğunun hayalleri arasında tıp, sağlık bölümleri ve tabiki de mühendislik bölümleri yer almaktadır. Bu bölümleri güncel olarak değerlendirecek olursak ülkenin gelişimine en büyük katkı sağlayan bölümlerdir diye bir yorum yapabiliriz. Özellikle mühendislerin keşifleri ve üretime aktif bir şekilde katılmalarıyla beraber birçok ülkede faaliyet gösteren mühendisler kalkınmaya büyük fayda sağlamıştır. Öğrenciler tarafından son zamanlarda tercihlerde en çok istenilen mühendislik bölümlerinin arasında ise ilk sırayı elektrik mühendislikleri yer almaktadır. Bunun nedeni ise oldukça basittir. Ülkemizin son yıllarda gösterdiği kalkınma ve de büyümelerle beraber çok büyük iktisadi planlamaların yapılması, Türkiye’yi dünya devi bir sanayi ülkesi yapmayı planlamaktadır. Sanayinin gelişmesinde ise elektrik mühendislerinin büyük bir katkısı olacaktır. Bundan dolayı araştırmalarını derinleştiren öğrenciler iyi bir üniversitede eğitim alarak bu iktisadi planlamada görev alan kişiler olmak istemektedirler.
Elektrik mühendisliği bölümünde eğitimin alınıp mezun olmasıyla beraber kişilerin çalışacakları iki alternatif vardır. Kamu ve özel sektör. Kamu kurumlarında çalışan mühendisler KPSS atamasıyla işe alınmaktadır ve kamuda çalışan elektrik mühendisi maaşları kurumlara göre farklılık göstermektedir. 2 bin 600 liradan başlayan bu ücretler 3 bin 750 lira gibi rakamlara da çıkarken özel sektörde durum farklıdır. 2 bin liraya çalışan kişilerin yanı sıra aylık ücretleri 15 bin lira olan elektrik mühendislerini özel sektörde görebiliriz.