İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları içni Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile çok sayıda polis alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanları genel olarak EGM tarafından hazırlanmakta ve Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır.

EGM bünyesindeki komiser ve komiser yardımcıları rütbelerine, hizmet sürelerine, görev yerlerine, ailevi durumlarına ve çocuğunun olup olmama durumuna göre maaş almaktadır. Peki rütbelere göre komiser maaşları ne kadar?

RÜTBELERE GÖRE KOMİSER MAAŞLARI

Göreve yeni başlamış olan komiser yardımcılarının 3 bin 500 lira civarı maaş aldığı görülmekte olup bu tutar rütbe artışı ve hizmet süresine göre artış göstermektedir. Komiserlerin 3 bin 800 lira civarı ve başkomiserlerin ise 4 bin lira civarı maaş aldığı görülmektedir. Yine amirlerin ise 4 bin 500 lira - 5 bin lira arasında maaş aldığı belirtilmektedir.

Komiser maaşlarında adayların şöyle bir yanlışlığı bulunmaktadır. Genel olarak rütbelere göre maaşlardan ziyade polisler ve komiserler hizmet süresine göre maaş almaktadır. Örneğin hizmet süresi eski olan bir polis memuru, komiserlerden ya da başkomiserden daha yüksek maaş alabilmektedir.

Bilindiği üzere polislik mesleğinde 3 yılda bir rütbe alınmaktadır. Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 24 yaşında bir adayın komiser yardımcısı olduğu düşünülürse bu adayın 30 yaşında başkomiser olduğu görülmektedir. Ancak 40 - 50 yaşında bir polis memuru hizmet süresi eski olduğu için başkomiserden daha yüksek maaş alabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim