Emniyet Genel Müdürlüğünün bir dönem en popüler sınıfları arasında yer alan bekçi sınıfı daha sonra bir hayli azaltılmış ve neredeyse kaldırılmıştı. Ancak yeni dönemde bekçi kadroları tekrar çoğaldı. Bekçi kadrosu 5 bin civarıyken atamaların sayısı bir hayli fazlalaştı ve şu anda aralıklarla Türkiye geneli binlerce bekçi alımları yapılmaktadır. Peki EGM bekçi maaşları ne kadar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan bekçilerin çok sayıda görevi olmak ile beraber bekçilerin görevlerini yerine getirmeleri karşılığında aldıkları bir maaş tutarı bulunmaktadır. Peki çarşı ve mahalle bekçisi maaşları ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alır. İşin Olsa ekibi olarak sizler için bu konuyu araştırdık.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan bekçiler illerinde bulunan Valiliklerden yapılan duyurular sonucu başvurularını EGM'ye ya da Jandarmaya yaparak bekçi adayı olmaktadır. Daha sonra yapılan elemelerden geçirilen adayların başarılı olanlar bekçi olarak istihdam etmektedir. Peki bekçi maaşları ne kadar?

Türkiye geneli bekçi maaşları genel olarak 2 bin 900 lira civarında olmak ile beraber bu tutar görev yeri ya da bekçinin medeni, ailevi durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Yine doğu illerinde görev yapan bekçi ile batı illerinde görev yapan bekçinin maaşlarında da ciddi farklılıklar olabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim