İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünde geçtiğimiz haftalarda yayımlanan raporlara göre 8 bin 742 komiser yardımcısı personelinin bulunduğu öğrenildi. Komiser yardımcısı personelleri baş polis memuru ve diğer normal polis memurlarından daha rütbeli bir personeldir.

Genel olarak komiser yardımcıları baş komiser ya da komiser bünyesine verilmekte olup burada komisere yardım etmekte, operasyonlara beraber katılmakta ve genel olarak hareketlerini komisere göre gerçekleştirmektedir. Komiser olabilmek için öncelikle bir adayın komiser yardımcısı olması gerekmektedir. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılı komiser yardımcısı maaşı ne kadar oldu, komiser yardımcısı maaşları nedir?

KOMİSER YARDIMCISI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 742 komiser yardımcısı personelinin olduğu öğrenildi. Peki komiser yardımcısı 2018 maaşı ne kadar oldu? Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine bakıldığında ortalama komiser yardımcıları 2018 yılında 3 bin 700 lira - 4 bin lira arasında maaş almaktadır.

Tabi komiser yardımcısının almış olduğu maaş eğitim durumu, çalıştığı görev yerinin tehlikeli bölgelerden olup olmadığı, ailevi durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak ortalama olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komiser yardımcısı pozisyonunda görev yapan personeller 3 bin 700 lira ile 4 bin lira civarında maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim