Gelceğin mesleklerinden bir olan dublajcılar eğlenceli severek yaptıkları işte maaşlarını da kazanabilirler. Emeklerinin karşılığını alan bireyler işlerini severek yaptıkların da memnuniyetlerini gizlemeyip bu bölüm de okumak isteyen gençlere önerilerini bildireceklerdir. Diksiyonunuza güveniyor ve sesinizi kullanabileceğinizi düşünüyorsanız tercihinizi bu yönden yana kullanarak kendinizi geliştirebilir zamanla eğitiminizi alarak uzman haline gelebilirsiniz.

SESLENDİRME SANATÇISI ( DUBLAJCI ) OLMAK!

Ajanslar sizin için fırsat olabilir bu fırsatları değerlendirerek işinizi başlatmak için bir adım atabilirsiniz. Aynı zaman da işinizi yaparken hiç sıkılmayacak ve oldukça eğlenerek para kazanacaksınız. Eğer kendinizi yanıtlayabilirseniz reklamlar da seslendirmeler yapabilir büyük şirketin sesi haline gelebilirsiniz. Şirketlerin sizden istedikleri sempatik tavırlarınızı kullanarak tiyatrocu kişiliğinizi konuşturmak olacaktır. Akıcı bir diksiyona sahip olarak eğitimizi alabilir diplomanızı şirketlere sunabilirsiniz. Heyecanınızı unutarak işinizi yaparak filmler de karakterlerin seslendirmelerini yapabilir kendinizi role verebilirsiniz. Dublajcılar gerekli eğitimlerini alarak firmalar karşısına güçlü çıkıp kendilerini kanıtlamak zorundadırlar. Şirketlerin büründüğü kişiliği yaşayarak birebire yakın benzer seslerin çıkarılması gerekmektedir.

Seslendirme yeteneğinizde kendinize güveniyorsanız dublajcıların aldıkları eğitim aşamalarından geçebilir zamanla kendinizi geliştirerek olumlu sonuçlara ulaşabilirsiniz. Internet sitelerinden araştırmalarınızı yaparak bilgi sahibi olabilir akıcı konuşma ve sesinizin tonunu ayalayabilmek için gerekli kurslara başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer dublajcı mesleğinize olan bir ilginiz varsa ve seslendirmeleri yapabiliyorsanız bu bölüme olan yatkınlığızı kullanarak başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Unutmayın her şey sizin eliniz de kendinize inanıyorsanız eğlenerek maaşınızı almaya elbette hayır dememelisiniz.

DUBLAJCI MAAŞLARI

Dublajcı Maaşları herkes tarafından merak konusu olurken net bir ücret söylememiz imkansız olacaktır. Dublajcılar yaptıkları işe göre fiyatları farklılık gösterir. Bir film de başrolü seslendiriyorsanız alacağınız ücrette o doğrultu da artış göstercektir. Yaklaşık olarak 3000 TL ila 7000 TL arasında değişen maaşlar hiç bir ay aynı olmayacaktır.

Seslendirme Sanatçıları dakika ve kelime sayısına göre ücret talep etmektedirler. Bir budlajcı saatlik ücreti 6000 TL gibi ücretler bulunuyor. Bu kapsamda,

En Düşük Dublajcı Maaşları: 3000 TL

En Yüksek Dublajcı Maaşları: 10000 TL

Ortamala bir Seslendirme Sanatçısının aldığı maaş ise: 6000 TL'dir. tabi bu durum ajansa veya özele göre farklılık göstermektedir.