Ülkemizde bilindiği üzere sağlık hizmetleri giderek gelişmekte olan sektörler arasında yer almaktadır. Buna göre pek çok köyde dahi bulunmakta olan aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri görev yapmaktadır. Özellikle kurulan şehir hastaneleri sayılarının da artması ile ülkemizde istihdam eden doktor sayısı bir hayli artacak.

Buna göre doktorlarda diğer memurlar gibi uzmanlıklarına ve mesleklerinde ki görev sürelerine göre maaş almaktadır. Peki 2017 yılında doktor ve uzman doktor maaşları ne kadar oldu.

DOKTOR MAAŞLARI NE KADAR

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan doktorların maaşlarına bakıldığında göreve yeni başlayan doktorların 4 bin 200 lira civarında maaş aldığı görülmektedir. Bu tutar görev yeri ve hizmet süresine göre değişiklik göstermektedir.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde uzman doktor ünvanında istihdam etmekte olan doktorların maaşlarına bakıldığında ise 5 bin 300 liraya yakın tutarda maaş aldıkları görülmektedir. Bu tutarda görev yeri ve hizmet süresine göre değişiklik göstermektedir.

ÖZEL KURULUŞLAR DOKTOR MAAŞLARI

Peki doktorlar özel hastanelerde ne kadar maaş almaktadır. Büyük özel hastaneler iyi doktorları kapmaya çalıştıklarından dolayı genel olarak doktorlara 6 bin lira ve üzerinde maaş vermektedir. Hele ki doktorun adının tanınır olmasında doktorlar kar payı / ortaklık oraları ile çalışmaktadır.

Normal ve küçük özel hastanelere bakıldığında ise doktorların 2 bin 500 - 3 bin lira tutarında maaş aldıkları ve maaşlarının 4 bin - 5 bin liraya kadar yükseldiği görülmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim