Ülkemizde hem kamu kurumlarında hemde özel sektör firmalarında çok sayıda doktor istihdam etmektedir. Doktorlar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS gibi sınavlar ile uğraşmamakta olup okullarını tamamladıktan sonra ilk defa ve yeniden atama kuralarına katılarak kamu kurumlarına atanabilmektedir.

Özel sektörde de çok sayıda doktor istihdam etmekte olup kimileri kamuyu tercih etmekte kimileri ise özel hastaneleri tercih etmektedir. Peki doktor maaşları ne kadar oldu? İşin Olsa ekibi olarak doktorların 2018 maaşları hakkında araştırmalarımızı tamamladık ve elde ettiğimiz verileri sizlerle paylaşıyoruz.

DOKTOR MAAŞLARI (ÖZEL VE KAMU)

2018 yılında yapılan son zamlar ile Sağlık Bakanlığında göreve başlayan doktorların ortalama 4 bin 600 lira gibi bir rakamla işe başladığı görülmektedir. Fakat bu tutar kesinlikle doktorun branşına göre değişiklik göstermekte olup yine kişinin görev yaptığı il, bölgenin Doğu bölgesi olup olmaması, kişinin ailevi durumu ve çocuğunun olup olmama durumuna göre değişmektedir.

Peki özelde doktorlar ne kadar maaş almaktadır? Doktorların atama gibi sıkıntıları olmadığı için özel sektör firmaları doktorlara daha çok maaş vererek kendi bünyesinde çalıştırmaya özen göstermektedir. Bu sebepten dolayı özel sektörde genel olarak doktorlar 5 bin lira civarı maaş almaktadır. Fakat bu tutar 4 bin liraya kadar da düşebildiği görülmekte olup yine tutar doktorun branşı ve hastanenin büyüklüğüne göre değişebilmektedir.

NASIL DOKTOR OLUNUR?

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim