Diyetisyen Maaşları 2016
 
Günümüzün sorunu olan obezite gün geçtikçe artış gösterirken beslenme, bu rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki en büyük etken olarak gösterilmektedir. Bu yüzden gerek devlet hastaneleri gerekse özel kuruluşlar diyetisyenlik birimi açılarak halka sağlıklı yemek yeme ve sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verilmiştir. Diyetisyenlik ilgi alanınıza giriyorsa bu bölümü okumak zorundasınız. Sağlıklı yaşam hakkında uzmanlaşarak kendinizi geliştirip çalışma hayatınıza ancak bu şekilde atılabilirsiniz.
 
Geleceği olan bu meslekte halkın bilgilendirmesini sağlmak ve dikkat etmesi gerekn yerleri hastalarına söyleyerek onları uyarmak gerekmektedir. Kilo ile mücadele eden halkımız bilinçlenerek kurumlardan ayrılıp sağlığına dikkat etmektedir. Öncelikle gelen hastanızı muayene etmek için kilo , boy, yağ ve gerekli olan ölçümleri yapmanız gerekmektedir. Ardından hastanın şikayetini dinleyerek çözümler sunmalı sağlığına dikkat etmesi gerektiğini anlatmalısınız. Fakat bu anlatımları yaparken oldukça samimi ve güler yüzlü olmalısınız ki hastalar size güvenerek sağlığına gerekli olan özeni göstersinler. Gerekli tetkikler de bulunarak çıkan sonuçları uygun bir dille hastaya anlatırlar. Devlet kuruluşunda çalışan bir diyetisyenin yaklaşık olarak alacağı ücret 2000 ila 3000 arasında değişkenlik gösterirken, özel kuruluşlar da çalışan bir diyetisyenin aldıkları ücret farklılık göstermektedir. Bulunduğu konum ve ya tecrübelerine göre talep eden kişi sayısı fazlaysa yaklaşık olarak 5000 ila 1000 civarı bir ücret alabilirler.
 
Diyetisyenlik doktorluk kategorisinde yerini alırken üniversite sınavına hazırlanacak öğrenciler bu bölümü tercih edebilirler. İnsan sağlığın olan önemi ve ya sağlıklı bir bireyin neler yiyip neler içmesi neler kullanıp neler kullanmaması gerektiğine dair ilgi alanınız oluşmuşsa devamı da getirebilirsiniz. Diyetisyen Maaşları hakkında da gerek devlet kurumun da gerekse özel kurum da çalışma hayatınızı başlatabilir ücretlendirme sistemi ona göre otomatik olarak devreye girer. Kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyerek hedeflerinizi daima yüksek tutun.
Editör: TE Bilisim