Ağız sağlığı oldukça önemli bir konu olurken kişiler yediklerine içtiklerine dikkat etmeden ve dişlerini düzenli olarak fırçalamadıktan sonra bakımları düzenli olarak yaptırmayıp diş kayıplarına neden olur ve iltihap kaparak ağrılar oluşmaya başlar. Bu ağrıların sonucunda hasta ciddi sıkıntılar yaşarken diş hastanesine giderek diş hekiminin muayesine ihtiyaç duyar. Diş hekimleri ise hastaları gerekli tedaviyi uygulayarak hastaya bilgi verir.

DİŞ HEKİMİ OLMAK

Diş hekimlerinin düzenli olarak belli olan çalışma saatleri bulunmaktadır. Bireyler muayelerini yaparak hastaları tedavi eder ve gerekli olan işlemleri uyguladıktan sonra ilaç vererek evine yollar. Diş hekimi olmak istiyorsanız aşamalardan geçmeniz gerekmektedir. Öncelikle eğitim seviyeniz kesinlikle üniversite düzeyinde olurken lisans diplomanız bulunması gerekir. Beş yıllık eğitimin ardında staj ve asistan evresini geçtikten sonra diş hekimi unvanını alırlar. Diş heimleri kendi işlerini kurarak kazançlarını sağlayabilirler. Ya da kendi işinizi kurmak istemiyorsanız devlette çalışmak için sınavlara girerek atama bekleyebilirsiniz. Atanma puanları ise sizi çok zorlamayacak olurken istediğiniz sektöre girebilir hizmetinizi halka sunabilirsiniz. Diş hekimi mesleğinde iş bulma imkanınız yüksek olduğunda geleceği parlak bir daldır.

KAMU VE ÖZEL DİŞ HEKİMİ MAAŞLARI NE KADAR?

Diş Hekimi hepimizin merak ettiği bir konu olurken diş hekimlerinin aldıkları ücret değişkenlik göstermektedir. Öncelikle kendi açtığınız bir yer var ise ve tecrübenizle duyulan bir doktor haline gelmişseniz yaklaşık olarak muayene ücreti farklılık göstermektedir. Ancak ortalama bir rakam verecek olursa, Günde iki hasta geldiğini varsayarsak 10000 TL ile 14000 TL civarında olacaktır. Ayrıca bulunduğu mevki de aldığı ücreti etkileyen faktörlerden bir olmaktadır. Protez, dolgu, kaplama gibi işlemlerin ücretleri ayrı olarak alınır.

Devlette çalışan diş hekimi iseniz aylık maaşınız 6000 TL ile 8000 TL arasında farklılık gösterecektir. Araştırma hastanelerinde ve ya büyük hastanelerde görev yapan doktorlar ise döner sermayeden fazla etkilenecek maaşları 8000 ile 9000 arasında değişecektir.

Ancak Genel anlamda Diş Hekimliği maaşları için bir ortalama verecek olursak, Devlette ve Özelde,

En Düşük Diş Hekimi Maaşları: 4000 TL

En Yüksek Diş Hekimi Maaşları: 18000 TL

Ortalama Diş Hekimi Maaşları ise: 8000 TL civarındadır.